Storgata 114 Leilighetsbygg / infillprosjekt

Oppdragsgiver: 
TotalRenovering as

I "bakgården" til Skipperhuset (Storgata 112) i Tromsø, kommer det nå opp et leilighetsbygg. Et godt eksempel på hvordan man kan fylle inn og benytte seg av de mange "hullene" som fins i byen.

Størrelse: 
1563 m2
Prosjektinformasjon: 
Nybygg
År: 
2013

Prosjektet er et infillprosjekt i Tromsø sentrum. Tomten ligger mellom det gamle tradisjonelle bygget “Skipperhuset” på den ene siden og et modernistisk næringsbygg fra 60-tallet på den andre siden.

Bygningen kobler sig på næringsbygget og 

danner en naturlig avslutning på dette. 

Samtidig holdes det en avstand til skipperhuset og det skapes en felles “bakgård” mellom de to. Denne plassen skjærer seg inn under bygget og danner et overdekket rom som brukes som inngangsparti og sykkelparkering. Bygningen som har en lukket fasade mot nord grunnet tomte- og naboforhold, åpner seg opp imot syd, imot utsikten over sentrum og Tromsdalstinden, og mot plassen mellom de to bygninger.

 
Fasaden har et moderne uttrykk, med horisontale bånd som følger etasjeskillene. Vinduene har ulike størrelse og variasjon i plassering, noe som gir en spennende fasade mot gaten og det offentlige rom.
 
Bygget har næring på gateplan ut mot Storgata, og 21 mindre leiligheter i resten av bygget. På taket er felles funksjoner som badstue og takterrasse.