Ny brannstasjon i Bodø - OPS

Oppdragsgiver: 
Gunvald Johansen AS

Hovedfasaden

Mot byen og trafikken forbi har bygningen alle brannstasjonens kjennetegn: Store porter, røde biler og tårn!

Størrelse: 
BYA ca 7000 m2
Prosjektinformasjon: 
Konkurranse
År: 
2014

Rundt portene skal det brukes laminert tre som tar imot de støt som måtte komme – slik beskytter vi portmekanismene og betongehjørnene.

Det røde skjermtaket  er av massivtre – det gir en slank og elegant konstruksjon. Foruten å gi beskyttelse, skal taket først og fremst hindre hengeskavler, som ellers ville bygge seg opp på gesimsen og falle ned foran portene.

Tårnet brukes til slangetørk og klatretrening inne. Utvendig skal det brukes til stigetrening, men det er ikke noe i veien for å ha klatring også utvendig – det ville i alle fall være underholdende for de forbipasserende!

Kontorfløyen med nødetatene får fasader med utvendig kledning av alusink – en rimelig og bestandig metallplate som med tiden gråner litt, men som ikke blir helt matt. Platene monteres i horisontale striper som svarer til stripene i betongelementene.

Gymsalen er i en boks kledd med panel av Kebony - et svært bestandig og stabilt produkt. Inngangsboksene får samme kledning.

Vinduer, glassfelt og ytterdører utføres i lakkert aluminium med antrasittgrå farge utvendig.

Utvidelser - Vognhallen med vaskehall og verksted kan enkelt utvides mot øst. Under arbeidet med forprosjektet var det lenge med en enkel lagerfløy på baksiden av vognhallen. Det er fortsatt mulig å innpasse dette. Kontorfløyen kan enkelt utvides sørover – med nødetatene blir utvidelser mot øst – også det er uten problemer.

Prosjekterende: 
Sivilark. MNAL Lars Krane
Sivilark. MNAL Jòrun K. Eliasen
Sivilark. MNAL Tor E. Pedersen
Sivilark. MNAL Paul B. Pincus
Arkitektass. Ruth Pedersen
Arkitektass. Alf Harald Bårdslett
Arkitektass. Irfan Ahmed
 

Paul B. Pincus

+47 90916753