Batteriparken

Oppdragsgiver: 
Hammerfest kommune/Consto as
I 2011 utlyste Hammerfest kommune åpen totalentreprisekonkurranse for nytt Pleie og Omsorgssenter. Vi vant denne konkurransen i samarbeid med Consto AS.
Størrelse: 
BTA 21000 m2
Prosjektinformasjon: 
Konkurranseprosjekt/forprosjekt/arbeidstegninger for totalentreprenør/oppfølging i byggetid
År: 
2011- 2015

BatteriParken er en historisk og sentral tomt i Hammerfest, skrånende og med flott utsikt mot havet.

På BatterParken bygges det nå et pleie- og omsorgssenter for 60 beboere, 15 omsorgsboliger og 43 private boliger samt 2 etasjer med offentlig parkeringsareal, dvs. at BatteriParken løser flere viktige funksjoner på en sentral tomt.

Bygget er gitt en L-form som danner en skjermet sørvendt park for byen samt innen- og utendørs sansehage for pleie-og omsorgssentret.

Bogruppene, 6 stk med 10 beboerrom, er planløst med sikte på forskjellig pleiebehov hos beboerne og det er tilrettelagt for vandring samt mulighet for inndeling i mindre bogrupper. Alle bogrupper har adgang til sansehagen.

Omsorgsboligene over pleie- og omsorgssentret har egne innganger samt vertikalforbindelse som gir adgang til sentrets fellesfunksjoner.

Private boliger på plan 3-5 er planlagt med balkong og store vindusflater som gir flott utsikt. Fordelingen av boligene er fra 1 til 4 roms. 

Truls Olufsen-Mehus i Hammerfest kommunikasjon AS har laget denne flotte filmen over Hammerfest pleie- og omsorgssenter med boliger på toppen.  https://www.youtube.com/watch?v=3M73T5tvnwY

 

 

 

Paul B. Pincus

+47 90916753